Wat je moet weten over straling en je baby

Je bent zwanger! Proficiat met dit mooie wonder. In jouw lijf vindt nu een complex proces plaats, waarbij enkele cellen zich ontwikkelen tot een nieuw leven. Delicate organen worden gevormd en van je verloskundige krijg je diverse tips om dit proces zo gezond mogelijk te laten verlopen. Elke fase van jouw baby's ontwikkeling kan beïnvloed worden door omgevingsfactoren. Voeding, roken, alcohol, toxische stoffen, röntgenfoto's of medicatie zijn zaken waar je rekening mee houdt. Eén aspect is echter onderbelicht; de invloed van straling van draadloze technieken en van elektriciteit.

 

Uit recente onderzoeken door de Universiteit van Yale (USA) is gebleken dat blootstelling aan straling ernstige gevolgen kan hebben op de hersenontwikkeling en ook ADHD kan veroorzaken. Wetenschappers en doktoren wereldwijd roepen zwangeren op om de stralingsbelasting te verminderen. Voorheen dacht men dat de straling van draadloze apparatuur niet schadelijk was. Nu weet men echter dat straling biologische effecten heeft, waaronder beschadiging van cellen en het DNA. Uit een recent Amerikaans onderzoek kwam tevens duidelijk bewijs voor kanker door straling naar voren. Genoeg redenen dus om voorzichtig te zijn, zeker voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden.

      Tips:

Wat kan De Stralingsmevrouw voor jou doen?

Om tijdens de zwangerschap óók het stralingsrisico uit te sluiten, is het verstandig een meting in huis te laten doen. Zeker wanneer je vermoedt, naast je eigen apparatuur, ook last te hebben van straling van de buren of een zendmast. De meting geeft een helder beeld van de stralingsbronnen en wat je ertegen kunt doen. Tijdens de meting kunnen vaak al direct maatregelen worden genomen. Het voordeel hiervan is dat je meteen kunt constateren wat voor effect dat heeft. Een hele geruststelling! Voor elke situatie zijn geschikte stralingswerende producten te verkrijgen. Zoals verf, behang, gordijnen, maar ook stralingsarme babyfoons, telefoons, wekker e.d. Als moeder kan ik me goed inleven in jouw gevoel bij zo'n meting in huis en ik houd rekening met de persoonlijke wensen van jou en je gezin, zodat het een praktisch goed uitvoerbaar plan wordt.  Ik wens je een hele gezonde zwangerschap!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now